4 декември 2007 г.

Ах, какъв забавен уикенд! Защо всеки ден не е рожден ден..?

урааа, вече мога да ходя във всички заведения! - но макар и да отидохмена обиколка по барове в 12 когато навърших нужната възраст, това не беше най-интересната част от уикенда.

Първо получих голям букет рози, който много ми хареса. В последствие си избрах и торта която да му пасва - и то такава която не беше прекалено сладка, а със ягодов пълнеж и пресни плодове отгоре. В събота сутринта отидохме на първата изненада, която беше езда на кон. Всъщност това е силно казано, защото конете си знаеха точно какво да правят и къде да ходят, но беше много приятно начало на деня. Около час обикаляхме с тях из един щатски парк (на река Маяка). Пейзажът е разнообразен - със иглолистни и палмови дървета и много храсти, и на някои места има огромни паяжини между дърветата. Конете понякога се стряскаха от гущери, които тук изобилстват. В парка също видяхме диви прасета, но те бяха в клетка с предупреждение, че за тези които ги пуснат са предвидени глоба от $10,000 или 10 години затвор. Сериозни наказания... бяха майка и малко прасе, и майката беше доста заплашителна, така че не знам кой би ги пуснал.
След ездата се върнахме в Сарасота (парка е на 45 минути) и понеже времето беше много хубаво отидохме направо на плажа. Вечерта беше доста кротка - нали в Петък бяхме на бар, след като неуспешно се опитахме да се срещнем със познати, които се опитаха да ни прилъжат в дискотека с руска музика.
Най-голямата изненада беше в Неделя, отидохме в Буш Гардънс - един увеселителен парк в Тампа. Там има 4 големи влакчета и няколко водни атракции, а освен това има и много животни от Африка и около света - алигатори, крокодили, хипопотами, слонове, зебри. Най ми харесаха едни малки маймуни - бяха около 20-30см дълги, с малки ръце и дълги опашки. От тях имаше 2 вида, едни жълто-черни и едни черно бели, със бели пухкави глави. Много бяха сладки и забавни. Освен тях имаше и горили и шимпанзета, както и много птици (включително цветни и бели пауни).
Все пак влакчетата също си бяха основна атракция - ние отидохме рано през деня, и до 3-4 следобед нямаше опашки и с чиста съвест мога да кажа че нищо не изпуснах от този парк, даже на едно влакче се качих 3 пъти по ред и трябваше да седна да почина няколко минути след това. Така се увеселих, че свят ми се зави.
Беше много забавен ден, но като се върнах в Сарасота се преборих с умората и мързела и отидох и на учебна сесия за изпита на следващия ден.


1 коментар: