11 октомври 2011 г.

Град Пукет нощем

Като пристигнахме в Пукет вече беше обед, бяхме изпуснали лодката за остров Пи Пи, но си купихме билети за следващия ден. Така се оказахме за една вечер там. Първоначално се съвзехме от пътуването в едно много приятно кафе-бар (Pinky's Gallery Cafe) на една от централните улици. След като зарязахме раниците в един старинен и съсухрено-фамозен хотел се отправихме да търсим барове. Много места бяха затворени, защото Вегетраинския Фестивал все пак си е нещо като пост от най-различни разгулни прояви.

От парада на Вегетарианския Фестивал

Първо кацнахме в един бар (Michael's), където имаше самотен друг клиент и бири на голяма промоция. При пауза в дъжда се спуснахме на разходка, която ни отведе в един друг бар (Ban Anu Ruk) изпълнен със стари бръснарски столове и всевъзможни други предмети от колекционерски интерес. Имаше цяла стая рекламни материали на Кока-Кола, множество такива от алкохолни напитки, играчки, картички, микрофони, сметала и всякакви други любопитни находки. Интериорът се състои от тези бегло подредени предмети, а смаият бар е посторйка скована около едно дърво. Запознахме се с Най, привидно млад собственик на колекцията и заедението, който ни показа задната затворена стая с още предмети като първо предупреди, че нищо не е за продан. Отново бяхме почти единствени клиенти, за това с всяка напитка се местихме из бара за да го разгледаме по-цялостно (за съжаление снимките от там не могат да пресъздадат атмосферата). Не издържахме твърде дълго поради неспирни атаки от комарите.

От там се върнахме обратно в първия бар, който се беше понапълнил. Посредством билярдната маса се запознахме с местните. Крис от девет години е пенсионер там; изненада Тад с многобройни победи, защото е бивш професионалист. Неговия приятел и 'брат' Били, който на безупречен колониален Британски не пропусна да ни офертира за хотела на който е управител, ни въвлече в следната гатанка: той е Сик по религия, и явно не е от Тайланд - от къде е? По външния му вид не личеше кой знае какво, освен че не е от някъде из Азия. (Приемам вашите предположения като коментари.) Аз познах едва след няколко опита.

11 коментара:

  1. Били е от Австралия
    Мама

    ОтговорИзтриване
  2. ЮАР??? казвайте поне топло и студено :)

    ОтговорИзтриване
  3. Всички дотук са студено! :П
    Азия остава правилния континент

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/10/11 3:29 сл.об.

    от Непал ми прилича да е.

    ОтговорИзтриване
  5. не е от Непал... но добро предложение.
    Подсказвам: от още по-малка териториална единица е.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/11 8:28 пр.об.

    опитвам отново с Хонконг ?

    ОтговорИзтриване
  7. Браво на "Анонимен" за Хонг-Конг, това е отговорът!
    (Извинявам се, за пръв път го виждам тук)

    ОтговорИзтриване