16 септември 2012 г.

костюм по мярка, част II

Днес се завърхнахме в Колекция Шри Ом Фаб да си съберем дрехите. Казва се така, защото преди 10 години синът е открил магазин за платове в същата сграда където бащата има ателие от 30 години, и името се отнася само за магазина. Обяснихме се, че аз искам някакви авантгардни платове за в бъдеще, няма проблем да си ги намерим другаде, защото в Шри Ом Фаб има почти изключително делови цветове, и само естествен памук, вълна и лен.  
Като пристигнахме, костюмът на Тад го очакваше, както и моят панталон. И двата бяха точно както трябва, но моя елек още не беше дошъл - самата изработка става някъде другаде. Посъветваха ни да се завъртим наоколо за около час докато го довършат, и ние чинно се експедирахме на едно кафене на покрив срещу баш-забележителностите, площад Дурбар. Времето днес беше топло, мрачно и дъждоно; пихме чай от джинджифил и наблюдавахме маймуните, които се разхождат по покривите на старите сгради. 
Като се върнахме елекът беше готов, но твърде широк на кръста; за петнайсетина минути го прекроиха, и всички бяхме доволни. Най-после един успешен ден в Катманду!

Няма коментари:

Публикуване на коментар